Terug naar Recepten
Mousse van asperges met zalmeitjes
Wit Hoofdgerecht 3 personen Meer dan 60 minuten

Ingrediënten
125 gr. witte asperges
3 blaadjes gelatine
1 dl room
peper en zout
suiker
4 tl zalmeitjes
Bereiding
- Schil de asperges goed en halveer ze. Was de schillen.
- Breng water aan de kook met wat zout en een schepje suiker.
- Doe de schillen met de asperges in het kokend water en kook de asperges goed gaar (circa 15-20 minuten).
- Week in de tussentijd de gelatine.
- Neem de asperges uit het kookvocht en laat dit vocht circa 5 minuten inkoken.
- Neem 1 dl van het vocht (de rest wordt niet meer gebruikt).
- Los de geweekte en goed uitgeknepen gelatine op in het warme kookvocht.
- Doe de asperges in de blender, voeg het kookvocht en de room toe en pureer tot een gladde massa.
- Controleer de smaak, voeg naar wens extra zout en/of peper toe.
- Verdeel het over 4 (kleine) glaasjes en laat 3-4 uur in de koeling opstijven.
- Neem de glaasjes uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
- Garneer ze met de zalmeitjes.