
Ingrediënten
600 g aardappelen
600 g asperges
200 g gerookte zalm
2 eieren
1 pakje room culinair
Ovenschaal (rechthoekig)
Bereiding
- De asperges schillen en in stukjes van ongeveer 4 cm. snijden.
- De aardappelen schillen en in plakjes snijden.
- De 2 eieren loskloppen en mengen met het pakje roomculinair.
- De oven voorverwarmen op 200 ℃.
- Breng de asperges met wat zout aan de kook, laat ze ongeveer 5 minuten koken.
- Breng de aardappelschijfjes aan de kook, zodra ze koken uit zetten en afgieten.
- Leg in de ovenschaal eerst een laagje aardappelschijfjes, daaroverheen de gerookte zalm en daarna de asperges. Als laatste weer een laagje aardappelschijfjes.
- Giet hier overheen het roommengsel. Eventueel nog wat aromapoeder eroverheen strooien.
- De schotel in de oven 45 minuten laten garen.