Ingrediënten
200 gr. Hollandse garnalen
500 gr. witte asperges
15 gr. boter
1 kleine ui, gesnipperd
750 ml (zelfgetrokken) kippenbouillon
1 eetlepel verse dille, fijngehakt + toefjes voor garnering
125 ml slagroom
nootmuskaat
Bereiding
- Schil de asperges en snijd 2 cm van de harde onderkanten af.
- Snijd de aspergepunten op 5 cm af. Leg de punten in een stoommandje en stoom ze in een stoompan (of steamer) in 6-8 minuten beetgaar.
- Snijd de rest van de asperges in stukjes.
- Smelt de boter in een soeppan en bak de ui en de aspergestukjes in 2-3 minuten zachtjes glazig.
- Voeg de bouillon toe en kook de asperges in nog 10 minuten zachtjes gaar.
- Roer de fijngehakte dille erdoor.
- Pureer de asperges met de bouillon tot een mooi gladde soep en roer de room erdoor.
- Warm de aspergesoep nog heel even door en voeg zout, versgemalen peper en nootmuskaat naar smaak toe.
- Schep de aspergesoep in diepe borden en leg in het midden een bergje van aspergepunten en garnalen.
- Garneer met toefjes dille.