Ingrediënten
500 gr. asperges
zout
4 dl. creme fraiche
1 dl. droge witte wijn
1 el. grove mosterd
1 el. gehakte dille
1 el. gehakte bieslook
1 potje ( 50 gr. ) zalmeitjes
1/2 komkommer
1 blikje roze zalm van ca 200 gram
grof gemalen zwarte peper
ca 50 gr. grof geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Asperges wassen en de harde onderste schijfjes wegsnijden.
- Komkommer schillen, vocht en zaadjes verwijderen en in heel kleine blokjes snijden.
- Zalm uit laten lekken, graatjes en velletjes verwijderen en in stukjes verdelen.
- Asperges met een dunschiller, van onder naar boven, in lange, smalle slierten schaven.
- Water met zout aan de kook brengen, de asperge-slierten erin doen en zodra het water kookt het vuur uitzetten.
- Asperges in het kokende water laten staan met het deksel op de pan (15 min).
- Crème fraîche met wijn, een snufje zout en de komkommerblokjes aan de kook brengen en op een hoog vuur tot een derde inkoken.
- Zalm, zalmeitjes, mosterd, dille en bieslook erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
- Asperge-slierten afgieten en door de saus scheppen.
- Over 4 diepe borden verdelen en bestrooien met wat kaas.