
Ingrediënten
18 witte of groene asperges
150 gr gerookte zalm blokjes
Thaise vissaus
Verse sereh (citroengras) +/- 5 cm fijngesneden
1 pot visfond (+/- 4 dl)
1 tl saffraan
zout naar smaak
verse bieslook
Voorbeiding
Asperge schillen,harde ondereind verwijderen en in stukjes van 3 cm snijden.
Bereiding
- Schil de asperges wanneer je witte gebruikt, groene asperges hoeven niet geschild te worden. Verwijder het harde uiteinde en snijd de asperges in stukjes van 3 cm.
- Kook de aspergestukjes 3 minuten in gezouten wateren laat deze in het kookvocht afkoelen.
- Besprenkel de zalmblokjes met vissaus en laat deze 15 minuten hierin marineren.
- Doe in een pan de visfond en vul deze met aspergekookvocht aan tot 6 dl.
- Breng dit met de sereh en saffraan aan de kook en laat dit gedurende 5 minuten tegen het kookpunt aan trekken.
- Naar smaak zout toevoegen.
- Verwarm de soepborden of kommen, verdeel de aspergestukjes en de zalmblokjes hierover.
- Schenk de hete visbouillon hierover en garneer met bieslook.