
Ingrediënten
100 gr. tricolore pasta (bijvoorbeeld Penne of Fusilli)
200 gr. witte asperges
100 gr. groene asperges
4 takjes basilicum
200 gr. gerookte kipfiletreepjes
50 gr. zongedroogde tomaatjes op olie
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding
- Was en schil de witte asperges en was de groene asperges. Snijd deze in schuine stukjes.
- Kook de witte aspergestukjes beetgaar en laat ze afkoelen in het kookvocht.
- Blancheer de groene aspergestukjes.
- Kook de pasta al dente en giet af. Vermeng de pasta met een beetje olijfolie en laat afkoelen.
- Giet de tomaatjes af en vang de olie op in een schaaltje.
- Snijd de tomaatjes en de basilicumblaadjes in reepjes.
- Als de aspergestukjes afgekoeld zijn, afgieten en vermengen met de pasta.
- De gesneden tomaatjes en basilicumblaadjes toevoegen.
- Breng op smaak met de olie van de tomaatjes, peper en zout.