Terug naar Recepten
Witte en groene asperges met gegrilde zalm en Hollandaisesaus
Paars Hoofdgerecht 1 personen 30 - 45 minuten

Ingrediënten
5 witte asperges
4 groene asperges
Moot zalm á 125 gr.
1 dl. witte wijn
1 dl. water
50 gr. roomboter
2 eidooiers
2 laurierblaadjes
Peper en zout
Bereiding
- Schil de witte asperges kook gaar en laat ze in het vocht liggen.
- Schil de groene asperges vanaf de helft en blancheer.
- Kook het water samen met de witte wijn, azijn en laurier in tot 1 dl (castric)en laat koud worden.
- Smelt de roomboter.
- Maak een grillpan goed heet en grill hier de zalmmoot in.
- Laat de zalmmoot verder garen in een oven van 80 ◦c gedurende ± 25 minuten.
- Klop ondertussen de eidooiers met de castric tot een luchtige massa, dit geheel mag maximaal 80 ◦c heet worden.
- Roer er daarna voorzichtig de gesmolten roomboter doorheen en breng op smaak met peper en zout.
- Leg de groene asperge nog even bij de witte asperges in het kookvocht en verwarm het geheel nog even op het vuur.
- Schakeer de witte en groen asperges op bord, leg er de gegrilde zalmmoot op en serveer er Hollandaisesaus bij.