Terug naar Recepten
Zalm-aspergetaart met spinazie en kaas
Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
15 asperges
5 plakjes (roomboter)bladerdeeg
150 g gerookte zalm
Ca 100 g diepvriesspinazie (deelblokjes)
Pakje hollandaise saus
50 g oude geraspte kaas
2 middelgrote eieren
Taartvorm met geribbelde rand (voor hartige taarten)
Beetje margarine om taartvorm in te vetten
Bereiding
- Laat de bladerdeegplakjes en de spinazie ontdooien.
- Schil de asperges en breng ze aan de kook in water met wat bouillonpoeder. Laat ze 5 min koken en zet dan het gas uit. Laat ze van het vuur af 10 min in het kookvocht staan.
- Vet de taartvorm in met wat margarine en leg de bladerdeegplakjes erin.
- Verdeel de zalm gelijkmatig over de bodem.
- Haal de asperges met een schuimspaan uit het kookvocht en leg ze op een schone theedoek.
- Verdeel de spinazie over de zalm.
- Leg vervolgens de asperges in de taartvorm (maak ze passend).
- Klop de eieren met de hollandaise saus en giet deze in de taartvorm.
- Tot slot strooi er wat geraspte kaas over.
- Zet de oven aan, op 220°C en plaats de taartvorm alvast in de oven. Laat de taart in ca. 40 min garen.