
Ingrediënten
1 dik stuk zalmfilet van 600 gr.
500 gr. witte asperges
1 sinaasappel, sap en rasp
1 bosuitje, in dunne ringetjes
1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd
1 eetlepel verse dille, fijngeknipt
versgemalen zwarte peper
2 theelepels grof zeezout
50 g boter, gesmolten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen.
- Schil de asperges met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde.
Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af. - Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.
- Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal.
- Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover.
- Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges.
- Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier.
- Schuif de schaal in de oven en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden.
- Lekker met gekookte krieltjes in de schil.